Keuzehulp draagdoeken

Geweven doek

Dragen kan je bijna met elke maat doek. Maar om te beginnen wordt een maat 6 (4,6m) meestal aangeraden. Dit is een lengte waarmee de meeste mensen een FWCC (Front Wrap Cross Carry) kunnen knopen en wordt je base size genoemd. De FWCC is de knoopmethode waar je meestal mee begint met een pasgeboren baby. Afhankelijk van je kledingmaat of grootte van het kindje kan je één maat groter of kleiner gebruiken.

Als je opzoek gaat naar een draagdoek kom je er al snel achter dat draagdoeken van verschillende materialen gemaakt worden. Om mee te beginnen is een katoenen draagdoek prima. Maar er komt vast een tijd dat je misschien andere materialen wil uit proberen. Hier kun je meer lezen over de kwaliteiten van verschillende materialen die worden gebruikt voor draagdoeken.

Rekbare doek

Een rekbare doek wordt gemaakt van tricot stof. Deze doeken zijn te gebruiken vanaf de geboorte tot je kindje ongeveer een half jaar is. Ook tricot draagdoeken zijn te krijgen in veel verschillende soorten diktes en mate van rekbaarheid. De meest voorkomende materialen zijn katoen en bamboe. Houdt er rekening mee dat met de knoopmethode voor een rekbare doek (PWCC, pocket wrap cross carry) er drie lagen stof over de rug van je kindje gaat. Dit kan in de zomer misschien te warm zijn.